По инициатива на съветници бе открит паметен знак за Независимостта


220908_1.jpgСтогодишнината от обявяването на Независимостта на България тържествено бе отбелязана в Пазарджик. На централния площад „К. Величков“ бе издигнат българският трикольор. В приветственото си слово кметът на Общината Тодор Попов подчерта, че когато българите са се обединявали около каузи, винаги са успявали.
Преди това в Градската градина бе открит паметен знак, посветен на стогодишнината от обявяването на Независимостта.
Инициативата е на съветниците


220908_2.jpg от представителната група на ПП ГЕРБ в местния парламент. Тяхното предложение бе гласувано с пълно мнозинство от Общинския съвет на заседанието му на 11 септември тази година.
Проектът на паметния знак, тип морена, е дело на художника Нейчо Дойчев. Той бе открит от председателя на групата съветници от ГЕРБ Атанас Кръстев и колежката му Гинче Караминова . Иван Дим. Иванов благодари на всички, допринесли за реализиране на идеята. Пред мемориалния знак цветя поднесоха председателят на Общински съвет – Пазарджик инж. Георги Йорданов, кметът на общината Тодор Попов, общественият посредник Иван Димитров, общински съветници, кметове на населени места и граждани.
По време на историческото събитие преди 100 години кмет на Пазарджик е Константин Василев. По негова инициатива започва благоустрояването на града. Тогава е обособена и Градската градина на Пазарджик.

вторник 23 септември 2008 - 18:16:13

© 2008 Общински съвет - Пазарджик
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност