Две жалби за дискриминационно поведение постъпиха при председателя на ОбС


В деловодството на Общински съвет, в края на месец октомври,2008г., постъпиха две жалби от граждани с ромски произход. В тях те сигнализират за дискриминационно поведение спрямо тях. Председателят на Общински съвет Георги Йорданов изпрати жалбите до постоянните комисии , до кмета на общината и до РУ МВР за сведение и решение на възникналите проблеми.

По жалбата на група родители на деца, учащи в ОУ ”Стефан Захариев”, от с. Драгор, РУ МВР информира председателя на ОбС , че са взети своевременно мерки и е отстранен проблема, както и че е оказана защита на пострадалите. Непълнолетният младеж извършил хулиганските проявибез тенденциозно отношение спрямо ромските деца. Материалите са изпратени в Районна прокуратура по компетентност. Този отговор е изпратен от председателят на местния парламент до родителите на пострадалите деца. По жалбата на Мария Колева и група непълнолетни ромски младежи , за отказ да бъдат обслужени в заведение „Карамел”, се извърши проверка, която установи, че жалбата е неоснователна. Изложените в жалбата обстоятелства не са отразени в книгата за похвали и оплаквания, за да може собственикът на заведението да предприеме необходимите мерки. Общинският орган за защита на потребителите е предупредил управителя на кафе – сладкарница ”Карамел” , въпреки че не е установена основателност на жалбата на гражданите.

Жалбоподавателите са информирани с резултатите от направената проверка по случая от председателят на ОбС Георги Йорданов .


понеделник 17 ноември 2008 - 15:53:16

© 2008 Общински съвет - Пазарджик
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност