Две жалби за дискриминационно поведение постъпиха при председателя на ОбС


В деловодството на Общински съвет, в края на месец октомври,2008г., постъпиха две жалби от граждани с ромски произход. В тях те сигнализират за дискриминационно поведение спрямо тях. Председателят на Общински съвет Георги Йорданов изпрати жалбите до постоянните комисии , до кмета на общината и до РУ МВР за сведение и решение на възникналите проблеми.

По жалбата на група родители на деца, учащи в ОУ ”Стефан Захариев”, от с. Драгор, РУ МВР информира председателя на ОбС , че са взети своевременно мерки и е отстранен проблема, както и че е оказана защита на пострадалите. Непълнолетният младеж извършил хулиганските прояви


[ Пълният текст >>> ]

понеделник 17 ноември 2008 - 15:53:16

Обществено обсъждане на работен проект на Наредба за обществения ред


bl_pe.jpg 
На 13 ноември,2008г. в пленарна зала на община Пазарджик се разгоря дебат по спазване на обществения ред и промените, които предлага общинският съветник Благо Петров. Чуха се различни мнения- за и против промените. Позицията на общината бе представена от директорът на Дирекция ”Административно право и информационно обслужване” Иван Йорданов. Прочетени бяха становищата на

[ Пълният текст >>> ]

четвъртък 13 ноември 2008 - 19:30:32

Съветник е избран в националното ръководство на нова партия


em_jon4ev.jpgОбщинският съветник от ПП ”Български земеделски народен съюз” в местния парламент Емил Йончев е избран за член на Постоянното присъствие на новосформираната партия „Обединени земеделци” . Учредителният конгрес на новата партия се проведе на 8 ноември,2008г. в София, в сградата на НДК. В него взеха участие над 700 делегати , които избраха за лидер Анастасия Мозер.

вторник 11 ноември 2008 - 13:16:58

Председателят на ОбС бе избран за член на Контролния съвет на Асоциацията на председателите


На провелото се на 24 и 25 октомври 2008 год. събрание на Националната асоциация на действащи председатели на Общински съвети в България председателят на ОбС-Пазарджик инж. Георги Йорданов бе избран за член на Контролния съвет.
 На събранието бяха гласувани промени в Устава, а

[ Пълният текст >>> ]

понеделник 27 октомври 2008 - 18:45:50

Представители на местния парламент способстват за прозрачността в работата му чрез медийни участия


Радио „Алматея” поде инициатива всеки петък да информира гражданите за работата на Общински съвет- Пазарджик. До сега на „горещия стол” седяха Председателят на местния парламент Георги Йорданов и общинските съветници Красимир Първанов и Живко Божилов. Предстои общинският съветник Благо Петров да разясни на съгражданите си защо иска изменение и допълнение на Наредбата за определянето и администрирането на местните такси и цени на услугите на територията на община Пазарджик , както и на Наредбата за обществения ред в община Пазарджик.

Подобни


[ Пълният текст >>> ]

понеделник 20 октомври 2008 - 14:45:42

Продължава обновяването на Пазарджик


d_grek.jpgПредседателят на Общинския съвет Георги Йорданов, кметът на общината Тодор Попов и общински съветници от различни политически партии откриха обновената и озеленена улица „Димитър Греков ”.
Жителите от квартала, които присъстваха на събитието,

[ Пълният текст >>> ]

четвъртък 13 ноември 2008 - 19:48:25

И съветниците от СДС предприеха обиколки в селата на общината


След Красимир Първанов и Цанко Бангьозов от ПП”Атака” и общинските съветници от Партия „Съюз на демократичните сили” д-р Красимир Темнилов и Румен Димитров тръгнаха на обиколка из селата на общината. Целта на срещите е да усетят настроенията на хората и проблемите им , както и да информират жителите на населени места за решенията и дейността на Общински съвет- Пазарджик и възможностите му за решаване на проблемите им .

вторник 11 ноември 2008 - 13:18:27

СЪОБЩЕНИЕ


Административен съд Пазарджик с Решение №391/21.10.2008г. ОТМЕНЯ Наредба за организацията и дейността по принудителното преместване и принудителното задържане на моторни превозни средства без знанието на техните собственици или на упълномощени от тях водачи, приета с Решение №28/03.04.2008г., взето с протокол №7 на Общински съвет- Пазарджик.

Чрез Административен съд Пазарджик от Общински съвет Пазарджик , председателят му Георги Йорданов, в срок, по чл.211,ал.1 от АПК подаде до Върховен административен съд София Касационна жалба против решение №391/21.10.2008г по ад.Д. 373/2008г. по описа на Административен съд Пазарджик.


сряда 05 ноември 2008 - 12:59:10

Председателят на ОбС представи устройството и функциите на местния парламент пред ученици от СОУ ”Д. Гачев


231008.jpg
  На 23 октомври,2008г. Пленарна зала на Община – Пазарджик отвори врати за ученици от СОУ ”Димитър Гачев”. Те се срещнаха с Председателя на Общински съвет – Пазарджик Георги Йорданов, който подробно разказа за дейността и организацията на местния парламент, за това как

[ Пълният текст >>> ]

четвъртък 23 октомври 2008 - 17:07:41

Общински съветници се срещат с жителите на населените места в общината


Красимир Първанов и Цанко Бангьозов, общински съветници от политическа партия ”Атака”, предприеха поредица от срещи с жителите на населените места в община Пазарджик. На място те информират хората за дейността на местния парламент, приетите решения и основните приоритети. В разговорите двамата общински съветници внимателно изслушват мненията, препоръките и жалбите на участниците в срещите.

Само за последните две седмици те посетиха повече от 10 населени места.


понеделник 20 октомври 2008 - 14:44:23

Страници:   1 2 3 ... 45 [46] 47 48
© 2008 Общински съвет - Пазарджик
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност