Официлно бе открит обновен корпус на детско заведение


odz_vt.jpg
Председателят на Общински съвет инж. Георги Йорданов участва в откриването на обновения корпус на ОДЗ ”Валентина Терешкова” в Пазарджик. От името на общинските съветници той поздрави директора, персонала на детското заведение, както и 68-те деца, които ще се радват на новата придобивка и им подари телевизор и цветя.

четвъртък 22 януари 2009 - 16:22:45

Областният управител не счита, че трябва да се приложи чл.45, ал.4 от ЗМСМА относно актуализацията на бюджета


В писмо от областния управител Георги Петърнейчев се посочва, че решението, отнасящо се до актуализацията на бюджета, извънбюджетните сметки и фондове на Община Пазарджик към 31.12.2008 г. е законосъообразно, поради факта, че същото е прието от компетентния орган, съгласно разпоредбите на ЗМСМА, а именно ОбС – Пазарджик.
Писмото е във връзка с подадено предложение до областния управител от общинския съветник Иван Иванов от ПП ГЕРБ против решение № 253/29.12.2008 г. на Общински съвет – Пазарджик.
Относно твърдението в предложението за наличие на конфликт на интереси

[ Пълният текст >>> ]

вторник 20 януари 2009 - 17:10:10

Цветя на признателност за освободителите


140109.jpgПо повод Освобождението на Пазарджик от турско иго Председателят на Общинския съвет Георги Йорданов и общински съветници поднесоха цветя пред паметниците и паметните плочи на ген. Брок, на ген. Гурко, на Васил Левски, на Христо Ботев и пред паметника на Ованес Совъджян. Цветя бяха подарени и на участниците в Празничния концерт, провел се в зала”Маестро Г. Атанасов”

сряда 14 януари 2009 - 13:53:46

Председателят на ОбС формира комисия по проблемите на транспорта


 По инициатива на Председателя на Общински съвет Пазарджик Георги Йорданов се сформира комисия от общински съветници, която има за задача да провери сигналите на гражданите, относно изпълнението на поетите ангажименти от превозвачите.
 Ще бъдат проверени вътрешноградските и междуселищни автобусни линии и маршрутни разписания.
 След обстоен анализ на получената информация, комисията ще информира Председателя на ОбС за проблемите на транспортната схема. Анализът ще бъде представен на Председателски съвет. Председателският съвет ще реши дали да се свика извънредно заседание на Общински съвет Пазарджик, на което да бъдат изслушани кметът на Общината, превозвачите, кметовете на населените места и граждани.

понеделник 12 януари 2009 - 16:19:00

Председателят на ОбС подари златен комплект на първото за годината бебе на Пазарджик


bebe.jpgНа Ивановден Председателят на местния парламент Георги Йорданов поздрави Йоана Палешникова -бебе на Пазарджик за 2009 година . На първото родено бебе в областта за 2009 година Георги Йорданов, от името на общинските съветници, подари Златен комплект за Бебе., съдържащ четири златни монети – с послания: Красота, Здраве, Успех, Ум, Чар и Сила. На щастливите родители Йорданка и Йордан подари кошница с живи цветя и бутилка вино за здраве, щастие и дълъг и безгрижен живот .

сряда 07 януари 2009 - 13:12:07

На 21 януари- Деня на родилната помощ


babin.jpg 
Председателят на Общински съвет инж. Георги Йорданов поздрави всички акушери от АГК при МБАЛ – Пазарджик, помагали при раждането на децата и донесли незабравима радост за всеки пазарджишки дом! Той подари на клиниката икона на Св. Богородица с пожелание да ги закриля и пази децата на България.
 Малко по-късно

[ Пълният текст >>> ]

сряда 21 януари 2009 - 21:19:38

ОбС избра комисия по чл.25,ал.2,т.3 от ЗПРКИ


konflikt.jpg
Във връзка с изпълнение на чл.25,ал.2,т.3 от Закона за предотвратяване и разкриване на конфликт на интереси на 15 януари,2009 година на извънредно заседание Общински съвет Пазарджик избра комисия от седем човека. На първото си заседание, комисията избра за председател Петър Горчев, за заместник председател Благо Петров, за секретар: Лъчезар Кръстев и за членове: Дончо Баксанов, Живко Божилов и Георги Георгиев. Комисията ще заседава в Общински съвет, зала №1308.

До 15 януари, 2009 година в деловодството на ОбС


[ Пълният текст >>> ]

петък 16 януари 2009 - 13:37:52

В ОбС вече са входирани декларации във връзка със ЗПРКИ


В Общински съвет Пазарджик се подават декларации по чл.12,т.1,т.2 във връзка с чл.14 от Закона за предотвъртяване и разкриване на конфликт на интереси, които ще бъдат предоставени на комисията, която ще бъде избрана на заседанието на Общинския съвет на 29 януари,2009г.
Вече входираха своите декларации председателят на Общинския съвет Георги Йорданов, кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и общински съветници.

понеделник 12 януари 2009 - 18:06:00

Отчет на общинските съветници от ПП "Атака" за обиколките им по селата


Общинските съветници от ПП “Атака” – Красимир Първанов и Цанко Бангьозов направиха обиколка на селата от Община Пазарджик през периода 15 Х – 15 ХI 2008г. На срещите с кметовете и хората от селата беше обсъдена работата на Общинския съвет от една страна, а от друга – жителите на селата поставиха специфичните си проблеми. В ползотворен диалог общинските съветници отговаряха на поставените въпроси и събираха информация за очакванията на хората. Очерта се следната картина:

[ Пълният текст >>> ]

петък 09 януари 2009 - 17:17:38

Общинският съвет вече има и камбана за заседанията


kambana.jpg Подарък -Камбанка с герба на Пазарджик получи Председателя на Общински съвет Пазарджик инж. Георги Йорданов на последното за 2008 година заседание на Общински съвет от общинския съветник инж. Емил Йончев.
 Камбанката е изработена във”ВРЗ-99”, гр. Септември. Със звънкият си глас тя оповести края на една успешна година за Общински съвет- Пазарджик. Емил Йончев е директор на предприятие ”ВРЗ-99”, гр. Септември и като такъв е предложен от Областна управа Пазарджик на Агенцията по инвестициите. за номинация „Инвеститор на годината „ .

вторник 30 декември 2008 - 12:29:30

Страници:   1 2 3 ... 40 [41] 42 ... 44 45 46
© 2008 Общински съвет - Пазарджик
This site is powered by e107, which is released under the terms of the GNU GPL License.
Политика за употреба на бисквитки (cookies)////Политика за поверителност